Activiteiten in en rond Baños

Hier zelf nog een tekstje maken ….

Fietstocht: de route der watervallen

Deze uitstap is een aanrader. Je vertrekt uit Baños met de fiets en volgt een 15 kilometer lang traject langs de weg Baños – Puyo, doorheen bossen, door tunnels en langs rivieren en watervallen. Een Engelstalige gids begeleidt je permanent per fiets. Onderweg zie je de Agoyan waterval en de Manto de la Novia waar je met een kabelbaan naartoe gaat.  Als afsluiter bezoek je de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo waar je een mooie wandeltocht maakt. Met de wagen keren we terug naar Baños. Naar keuze eten we een snack aan het eindpunt in Rio Verde of bij terugkomst in Baños.
Het fietsen is niet zwaar omdat je bijna steeds daalt. Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water en sportieve kledij.

Tijdsduur: 5 uren

Inclusief: Uitrusting, Engelstalige gids, inkom kabelbaan, inkom Pailon del Diablo, snack en vervoer terug

Fietstocht Baños – Machay

Deze tocht downhill van ongeveer 33 km begint om 9:00 uur in Baños. We bezoeken onderweg de waterval van Agoyan, we stoppen even aan de Rio Blanco, we steken met een kabellift de Rio Blanco over en bezoeken onderweg enkele mooie watervallen.

Tijdsduur: 5 uren

Inclusief: Fietsen, Engelstalige gids, kabellift, inkom Machay en Pailon del Diablo, lunch box en vervoer

Dagtocht naar het regenwoud

We trekken vanuit Baños naar Puyupungo, waar we het natuurreservaat Hola Vida intrekken. Onderweg bezoeken we een opvang centrum voor wilde dieren. We dalen met boomkano’s af langs de Rio Puyo en bezoeken het dorpje Cotococha. Vervolgens eten we een traditionele middagmaal dat bereid wordt door de inheemse gemeenschap van Hola Vida en we krijgen wat uitleg over de leefgewoontes van deze mensen. We maken daarna een mooie wandeling door de jungle en leren over de planten en de dieren van de Amazone. De wandeling eindigt aan een mooie waterval waar we even onder kunnen gaan staan om ons te verfrissen. Daarna keren we met de wagen terug naar Baños.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, lichte kleren, muskietenspray en water.

Tijdsduur: hele dag

Inclusief: Vervoer, gids, maaltijden, ingang reservaat en rubberen laarzen

Rafting op de Rio Pastaza (niveau 3 – beginners)

Je kan deze uitstap zowel in de voor- als in de namiddag maken. Je vertrekt met de wagen vanuit Baños naar Cumandá, waar er een korte uitleg volgt over de veiligheidsvoorschriften aan boord. De afdaling langs de rivier duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna neem je een kleine lunch en keert terug naar Baños.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: zwemkledij, handdoek, muskietenspray, bescherming tegen de zon en droge kleren.

Tijdsduur: Halve dag

Inclusief: Neopreenpak, reddingsvest, helm, waterschoeisel, kajak, gids, transport en lunchpakket

Rafting op de Rio Pastaza (niveau 4 – gevorderden)

Deze afdaling telt heel wat stroomversnellingen en er moet af en toe flink wat bijgestuurd worden. Gewoonlijk maak je onderweg even halte in Las Estancias om wat te zwemmen in een natuurlijk zwembad. Daarna daal je verder af tot aan El Topo en keer je daarna terug naar de stad.

Moeilijkheidsgraad: matig.
Meenemen: zwemkledij, handdoek, bescherming tegen de zon en droge kleren.

Tijdsduur: Halve dag

Inclusief: Neopreenpak, reddingsvest, helm, waterschoeisel, kajak, gids, transport en lunchpakket

Canyoning in Cashaurco

Sinds enkele jaren beoefent men deze sport in Baños, gelijkaardig aan het muurklimmen maar je daalt af in het neerstortende gewoel van een waterval. Je beoefent de canyoning in Chamana en Rio Blanco waar er verschillende indrukwekkende watervallen zijn gaande van 4 tot 10 meter.

Tijdsduur: Halve dag

Inclusief: Neopreenpak, reddingsvest, helm, waterschoeisel, veiligheidsuitrusting, gids, transport en lunchpakket

Rotsklimmen in Baños

Je volgt de route Baños – Inés Maria. Samen met een lokale gids verblijf je ongeveer drie uren tegen de rotswand van waar je uitzicht hebt over de Pastaza rivier. Je kan deze uitstap zowel in de voor- als in de namiddag maken. Deze activiteit is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde klimmers.

Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, gemakkelijke kleren, water, muskietenspray en sportief schoeisel.

Tijdsduur: Halve dag

Inclusief: Vervoer naar de rotswand, klimuitrusting en gespecialiseerde gids

Paardrijden te Baños

Samen met een gids maken we een mooie tocht vanuit Baños naar Nahuazo, een mooie vallei aan de voet van de machtige Tungurahua vulkaan. Je kan hier kiezen om op rustig tempo terug te keren ofwel om je volledig te laten aan en in galop terug te keren. Je kan deze tocht op gelijk welk moment van de dag maken.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water, dichte schoenen en muskietenspray.

Tijdsduur: 2 a 3 uren

Inclusief: Paarden, gids en helm

Parapente te Baños

Deze activiteit wordt in Cerro Niton beoefend, op 45 minuten van Baños. Het kan alleen in de namiddag vanaf 14:30 uur omdat de thermiek in de voormiddag niet goed is. Je vliegt samen met een instructeur.

Inclusief: Uitrusting, instructeur en vervoer

De Tungurahua Vulkaan

Omdat de Tungurahua tijdens de laatste jaren verschillende perioden heeft gekend van hernieuwde activiteit, is deze activiteit onder voorbehoud.

Met de wagen vertrek je om 8:30 uur vanuit Baños naar het hoogste dorp dat tegen de Tungurahua-vulkaan ligt. Van daar wandel je in ongeveer twee uren naar de berghut. We lunchen er en keren dan terug naar het dorp. Je daalt dan met de mountainbike af naar Baños waar we rond 18:00 uur aankomen.

Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water en sportieve kledij.

Tijdsduur: Hele dag

Inclusief: Transfers, uitrusting, lunchbox en gespecialiseerde gids

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be