Activiteiten in en rond Cotopaxi

De Cotopaxi Vulkaan

Met zijn perfect kegelachtige vorm is de Cotopaxi-vulkaan een mooie plek om foto’s te maken. De chauffeur pikt je ’s ochtends op aan het hotel en je rijdt richting Nationaal Park. Het park ligt op een uurtje rijden van Quito. Op onbewolkte dagen kan je de berg al van ver bewonderen. Je rijdt door een mooi eucalyptus bos richting de berg en je maakt een eerste stop aan het Mariscal Sucre informatiepunt. Hier krijg je wat uitleg over de streek en de geschiedenis van de vulkaan. Daarna rijd je verder met de gids tot aan de parking van de eerste refuge die zich op 4500 m hoogte bevindt. Je maakt van hieruit een wandeling naar de tweede refuge die 365 meter hoger ligt. Het is een korte wandeling die toch een uurtje kost gezien de grote hoogte. Daarna daal je terug af tot aan de auto en rijd je naar het Limpiopungo meer dat aan de voet van de vulkaan ligt. Dit meer wordt gevoed door een vulkaangletsjer; je ziet hier vaak wilde paarden grazen en Andesvossen jagen. Hierna keer je terug naar de wagen en rijd je terug naar het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht-matig.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water, sportief schoeisel, camera en warme kleren.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport en lunchbox

De inheemse markt van Saquisili

De Ecuadoraanse Andes staat bekend om zijn onnoemelijk aantal kleinere en grotere markten. Vandaag maak je kennis met de markt van Saquisili. Saquisili is een klein dorp dat vlakbij de Cotopaxi-vulkaan ligt. Het is een belangrijke plaats voor de handel van groenten, fruit, vee, pluimvee, cavia’s etc. Op donderdag bruist het hier van leven en zie je overal om je heen indianen uit de streek met hun typische poncho’s etenswaren kopen maar ook afbieden om de mooiste lama mee naar huis te kunnen nemen. De gids geeft je uitleg over de verschillende producten en over de manier van handel drijven. Daarna keer je terug met de gids naar het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water.

Tijdsduur: 4 uren

Inclusief: Engelstalig gids en transport

Tocht rond het kratermeer van Quilotoa

Dit bekende diepblauwe kratermeer ligt hoog in de bergen, op zo´n 12 km van Zumbahua. Het meer heeft een diameter van drie kilometer en telt drie lavapieken die tot 3.800 mt hoogte reiken. Bij helder weer krijgen we een fenomenaal uitzicht over de omringende bergen. In de ochtend worden we door een wagen aan het hotel opgepikt. Samen met de gids vat onze wandeling rond het meer aan. We genieten onderweg van de rust en het prachtige uitzicht dat deze wandeling ons biedt. Na de wandeltocht brengt de wagen ons terug naar het hotel.

Moeilijkheidsgraad: matig.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, stevige wandelschoenen, water, warme trui, eventueel wandelstokken en een camera.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transfer, inkomgelden en lunchbox

De inheemse markt van Zumbahua

Zumbahua ligt hoog in de bergen, tussen uitgestrekte paramo landschappen en gletsjerdalen. Het dorp is vooral bekend om zijn zaterdagmarkt waar de inheemse bevolking in grote getallen op af komen. De boeren verkopen hier zowel hun groenten en fruit dat ze in de streek verbouwen als hun vee. Er wordt overal druk onderhandeld. Je wordt naar de markt gebracht en op een afgesproken uur terug opgepikt.

Inclusief: transfer H/T met SP-talige chauffeur

Afdaling kratermeer Quilotoa en bezoek aan Tigua

Een gids pikt je op aan het hotel en brengt je naar het Quilotoa kratermeer. Onderweg maak je een stop in het dorpje Tigua dat bekend staat om zijn kleurrijke artisanale schilderijtjes die zowel op hout als op schapenhuiden worden aangebracht. We rijden verder via de Toachi rivierkloof, waar er ook nog andere mooie authentieke dorpjes liggen. Eenmaal we in Quilotoa aankomen stappen we eerst even naar het uitzichtpunt waar je een adembenemend uitzicht krijgt over dit azuurblauwe meer. Als het onbewolkt is kan je rond het meer ook andere bergen zien en weids uitgestrekte velden. We maken dan een afdaling naar de oevers van het meer, hier kan je ofwel nog even verder wandelen ofwel een kayak huren om even het meer op te gaan en foto’s te nemen. Daarna vatten we de pittige terugklim aan naar de rand van de krater, tot we aan de auto komen en terug rijden naar het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme fleece, water en camera.

Tijdsduur: 5 uren

Inclusief: Engelstalig gids, transport en lunchbox

De Cotopaxi vulkaan downhill

Met zijn perfect kegelachtige vorm is de Cotopaxi-vulkaan een mooie plek om foto’s te maken. De chauffeur pikt je ’s ochtends op aan het hotel en je rijdt richting Nationaal Park. Het park ligt op een uurtje rijden van Quito. Op onbewolkte dagen kan je de berg al van ver bewonderen. Je rijdt door een mooi eucalyptus bos richting de berg en je maakt een eerste stop aan het Mariscal Sucre informatiepunt. Hier krijg je wat uitleg over de streek en de geschiedenis van de vulkaan. Daarna rijd je verder met de gids tot aan de parking van de eerste refuge die zich op 4500 m hoogte bevindt. Je maakt van hieruit een wandeling naar de tweede refuge die 365 meter hoger ligt. Het is een korte wandeling die toch een uurtje kost gezien de grote hoogte. Na een rustpauze keren we terug naar de parking waar we aan de downhill beginnen. We nemen de fietsen en dalen tot 3900 meter richting het Limpiopungo meer waarrond wilde paarden grazen. Hierna keren we terug richting het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht -matig.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme kledij, water, camera en wandelschoenen.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalig gids, transport, mountainbike, helm en lunchbox

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be