Activiteiten in en rond Cuenca

Hier zelf nog een tekstje maken ….

Citytour Cuenca – daguitstap

Met een Engelstalige gids brengen we een bezoek aan de mooiste plekjes van Cuenca. In de voormiddag trekken we naar de beroemde kathedraal en verkennen we het koloniale stadscentrum. We bezoeken het panoramapunt van Turi, van waaruit we een prachtig zicht op de stad krijgen. Vervolgens brengen we een bezoekje aan een werkplaats van de beroemde Panamahoeden en aan de Plaza Rotary dat bekend staat voor zijn artesanaat. In de namiddag bezoeken we het Pumapungo-museum dat bekend staat voor zijn Tsantsas. Dit zijn gekrompen en gedroogde hoofden van de vijanden van de Shuarkrijgers van het Ecuadoriaans Amazonewoud. De gids kan het bezoek steeds aanpassen aan je interesses en voorkeuren.

Tijdsduur: ongeveer 7 uur

Inclusief: Engelstalige gids, transport en middagmaal.

Exclusief: inkom van de musea.

Citytour Cuenca – halve dag

Met een Engelstalige gids brengen we een bezoekje aan de mooiste plekjes van de stad. We wandelen doorheen de San Sebastian wijk in Cuenca, brengen een bezoek aan de mooiste pleintjes, straatjes en kleine kerkjes. We maken een stop aan het museum van Moderne Kunst en trekken vervolgens verder naar een werkplaats waar de bekende Panama-hoeden worden gemaakt. We bezoeken het panoramapunt van Turi waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad en keren dan terug naar het hotel. De gids kan het bezoek steeds aanpassen aan je interesses en voorkeuren.

Tijdsduur: 4 uren

Inclusief: Engelstalige gids en transport

Exclusief: inkom musea.

Cajas National Park

We vertrekken vanuit Cuenca en brengen eerst een bezoekje aan de lager gelegen gebieden van het Nationaal Park, Llaviucu genaamd, die op ongeveer 3200 meter hoogte liggen. We wandelen hier ongeveer anderhalf uur voor we naar het hoger gelegen gedeelte van het park trekken. In de hoger gelegen gebieden ontspringt een van de mooiste en grootste meren van het park, La Toreadora genaamd. Aan de oevers van dit meer groeit de bekende Polylepis of papierboom. We wandelen hier ongeveer twee uur en half en trekken daarna terug richting bewoonde gebieden waar ons een middagmaal wordt aangeboden in een restaurant dat typische gerechten van de streek aanbiedt.
Moeilijkheidsgraad: licht – matig. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, camera, water, warme kledij en stevige wandelschoenen.

Tijdsduur: 7 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport en maaltijd

Inca ruïnes van Ingapirca

In de ochtend pikt de gids je op aan het hotel. We rijden een eindje richting Noorden naar de provincie Cañar waar Ingapirca zich bevindt. Ingapirca, “Muur van de Inca” in het Quichua, is het best bewaarde overblijfsel van de Incacultuur in de Ecuadoriaanse Andes. Het is een goed voorbeeld van de architectuur die in die tijd werd toegepast maar ook van de Inca-cultuur in het algemeen. Afhankelijk van de dag waarop we reizen, combineren we deze uitstap met een bezoekje aan de wevers van Biblian, de markt van Azogues of de markt van Cañar. Eens we het middagmaal genuttigd hebben, rijden we terug richting Cuenca. Onderweg brengen we nog een kort bezoekje aan de beroemde kerk van Biblian.
Moeilijkheidsgraad: licht.  Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water, warme kledij en een camera.

Tijdsduur: 8 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport en middagmaal

Exclusief: inkom Ingapirca en andere musea

De waterval van Giron

De waterval van Giron geldt als een van de mooiste plekjes in de provincie. Een wagen pikt ons in de ochtend op in Cuenca en brengt ons meer zuidelijk naar het kleine, pittoreske dorpje Giron. In dit subtropisch gebied maken we een wandeling richting de waterval en erna stappen we twee uurtjes verder naar een tweede waterval. Onderweg genieten we van de natuur en krijgen we uitleg over de planten en de vogels. We eten een lekkere plaatselijke maaltijd en keren erna terug richting het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, badpak, water, camera en sportieve kledij en schoenen.

Tijdsduur: 7 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport en middagmaal

Exclusief: inkom aan de waterval

Gualaceo en Chordeleg

In de ochtend pikt een wagen ons op aan het hotel. Na een half uurtje rijden arriveren we in de subtropische vallei waarin het stadje Gualaceo ligt. Het stadje staat bekend om zijn artesanaat, zijn folklore en om de prachtige rivier die er doorheen stroomt. Allereerst brengen we een bezoekje een familie die mooi textielwerk maakt. Hierna bezoeken we Ecuador ’s grootste orchideeëntuin en daarna rijden we verder naar Chordeleg dat bekend staat om zijn fijne juwelen en smeedwerk van edelmetalen. We eten een heerlijke middagmaal in een plaatselijk restaurant en na de middag bezoeken we nog een atelier waar er guitaren worden gemaakt alvorens naar het hotel terug te keren.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, camera en water.

Tijdsduur: 8 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport, middagmaal

Exclusief: inkom orchideetuin en musea

Birdwatching – Cajas National Park

In het Nationaal Park Cajas leven zo´n 150 verschillende soorten vogels. Tijdens deze tour kunnen we er ongeveer 45 bezichtigen. Rond 6:00 uur in de ochtend pikt een wagen ons op en brengt deze ons naar het lager gelegen deel van het park. Hier kunnen we een dertigtal vogels spotten, waaronder de Mask Trogon, de gray-breasted Mountain Toucan. Vervolgens trekken we naar het hoger gelegen deel. Hier kunnen we een vijftiental soorten bekijken, waaronder de endemische kolibrie, de Tit-like-Dacnis en nog veel andere soorten.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme kledij, camera, verrekijker en goede wandelschoenen.

Tijdsduur: 8 uren

Inclusief: Engelstalige gids gespecialiseerd in vogels, transport en middagmaal

Birdwatching – vallei van Yungilla –

Rond 6:00 uur in de ochtend haalt een wagen ons op aan het hotel. Eerst rijden we naar Parque Paraiso in Cuenca zelf waar we al enkel lokale vogels zullen zien. Vervolgens trekken we verder richting zuidoosten naar de vallei van Yunguilla. In deze vallei kunnen we vogelsoorten spotten afkomstig uit zowel de hogere gebieden, alsook de subtropische gebieden. Voorbeelden van deze vogels zijn de Golden-Olive Woodpecker, de Loja Hummingbird, de Peruvian Pygmy Owl en zo verder.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme kledij, camera, verrekijker en goede wandelschoenen.

Tijdsduur: 8 uren

Inclusief: Engelstalige gids gespecialiseerd in vogels, transport en middagmaal

Saraguro: bezoek aan inheems dorp

Op ongeveer twee uur rijden van Cuenca bevindt zich de streek van de Saraguros. Een trots inheemse gemeenschap van de Andes die herkenbaar is aan zijn hoeden met zwart-wit patroon. Op zondag bezoeken we de erg gezellige markt van Saraguro en trekken daarna de bergen in richting de Gera gemeenschap. Hier krijgen we uitleg over het dagelijks leven van de boeren en bewoners. We koken samen met een familie en maken een plaatselijk gerecht met producten uit de omgeving die we eventueel zelf geoogst hebben. Na deze heerlijke maaltijd keren we terug richting Cuenca. Moeilijkheidsgraad: licht. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, camera, water en gemakkelijke schoenen.

Tijdsduur: 9 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport en middagmaal

Exclusief: gemeenschapsbijdrage (10 USD)

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be