Activiteiten in en rond Puerto Lopez

Isla de la Plata

Tijdens deze uitstap – die 6 a 7 uren duurt – bezoek je dit mooie eiland, ook wel klein Galapagos genoemd. Het ligt op 25 km (ongeveer 1,5 uur varen) voor de kust van Puerto Lopez. Je vindt er, naast fregatvogels en keerkringvogels ook blauwvoet-, masker- en roodvoetsgenten en zelfs enkele Galapagosalbatrossen. Het eiland kan alleen met een gids van het park bezocht worden en je mag – net zoals op het echte Galapagos – niet van de officiële paden afwijken. Je maakt er een wandeltocht van 2 uur en half met de natuurgids. Daarna keer je terug richting de boot waar je mooie schildpadden van kan zien en erna kan je gedurende een uurtje snorkelen aan de baai waar je tussen dezelfde schilpadden kan zwemmen en andere soorten vissen en zeesterren kan zien. Op weg naar het eiland kan je van juni tot september bultrugwalvissen spotten, die het gebied in grote getalen gebruiken als kraamkamer.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: windbreker voor op de boot, sportschoenen, waterfles, bescherming tegen de zon, zwem gerief en camera.

Tijdsduur: 6 a 7 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport, lunchbox en snorkelgerief

Exclusief: ingang Nationaal Park van 1 USD pp

Los Frailes en Agua Blanca

Vandaag bezoek je Ecuador’s mooiste strand. Je kan kiezen om naar het begin van de wandeling te rijden of te fietsen. Los Frailes is op ongeveer drie kilometer verwijderd van Puerto Lopez dus ook erg doenbaar met de fiets. Eenmaal je toekomt aan het begin van de wandeling krijg je eerst wat uitleg in verband met de streek en erna vat je het wandelen aan richting een strand met zwart zand, La Tortuguita, een uitkijkpost met zicht over de kust om uiteindelijk een strand te bereiken met prachtig witte zand. Hier kan je even uitrusten voor je naar Agua Blanca vertrekt. Agua Blanca is een archeologische site in midden van een mooi natuurdomein. Je kan hier zwemmen in een mooie meer dat medicinale eigenschappen heeft door haar vulkanische oorsprong. Hierna keren we terug naar het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel en zwem gerief.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport, inkomst in de archeologische site en middagmaal

Het nevelwoud van Machalilla

Deze dagexcursie duurt ongeveer 6 uren en leert je het binnenland van de kust kennen. Je vertrekt vanuit het hotel naar een drop aan de voet van de Rio Blanco. Hier krijg je eerst wat uitleg over deze mooie regio en erna begin je aan een prachtige wandeling van drie uur doorheen het nevelwoud. Onderweg kan je van de flora en de fauna genieten zoals de brulapen, de kapucijnenapen, de guantas (een soort knaagdier) en verschillende soorten papegaaien. Rond de namiddag bereik je het eindpunt van de wandeling waarna je een lekkere middagmaal kan eten uit de streek. Na het eten vertrek je terug richting het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, sportschoeisel en een camera.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport, rubberen laarzen en middagmaal

Paardrijden in het nevelwoud van Machalilla

Deze dagexcursie duurt ongeveer 6 uren en leert je het binnenland van de kust kennen. Je vertrekt vanuit het hotel naar een drop aan de voet van de Rio Blanco. Hier krijg je eerst wat uitleg over deze mooie regio, maak je kennis met de paarden en erna begin je aan een prachtige tocht van ongeveer twee uur en half doorheen het nevelwoud. Onderweg kan je van de flora en de fauna genieten zoals de brulapen, de kapucijnenapen, de guantas (een soort knaagdier) en verschillende soorten papegaaien. Rond de namiddag bereik je het eindpunt van de wandeling waarna je een lekkere middagmaal kan eten uit de streek. Na het eten vertrek je terug richting het hotel.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, sportschoeisel en een camera.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalige gids, transport, rubberen laarzen en middagmaal

De Panamahoeden van Montechristi

Uit een lokale grassoort, de paja toquilla, worden de fameuze Panama-hoeden gevlochten. Hoe fijner het vlechtwerk, hoe duurder de hoed. Je treft in Montechristi (op 15 minuten rijden vanuit Manta) veel lokale verkopers van de hoeden aan. De reisduur heen en terug duurt ongeveer 2 uren vanuit Puerto Lopez. Je verblijft 2 uren in Montechristi. Op aanvraag kan je ook een familie bezoeken die de hoeden thuis maakt.

 

Tijdsduur: 4 uren

Inclusief: Vervoer heen en terug - lokale gids

Eeuwenoude cultuur van Valdivia

Dit kleine kustdorpje is de bakermat van Ecuador’s oudste bekende beschaving. De Valdivia-cultuur wordt getoond in het kleine museum waar vooral het aardewerk de aandacht vraagt. Je kan ook na het museum bezoek in de winkeltjes rond souvenirs kopen.

Montañita Surfing

Dit kustdorpje staat volledig in het teken van de surfing. Er gaan regelmatig wedstrijden door en je treft in de vele hotelletjes surfers van over de hele wereld. Het is een gezellig dorpje waar je veel cafés en eetplekjes vindt. Het is Ecuador ’s bekendste plek om te surfen.

Walvissen spotten en snorkelen

Tussen eind juni en begin september gebruiken de bultrugwalvissen de kustwateren van het Nationaal Park als kraamkamer. Het is een spectaculair gebeuren om, vanuit de kleine bootjes, de 15 meter lange vissen uit het water te zien opduiken en hun kunstjes opvoeren. Het gebied wemelt ook van de dolfijnen. Rond de middag vertrek je samen met een gids in een boot de zee in, je krijgt uitleg over de dieren en krijgt de kans om mooie foto’s te nemen. Erna vaar je terug richting de kust om er samen met de gids nog even de snorkelen.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: zwemkledij, bescherming tegen de zon, camera en water.

Tijdsduur: 3 uren

Inclusief: Engelstalige gids, vervoer h/t, snorkelmateriaal en een kleine snack.

Kayak en Snorkeling aan de kust

Vandaag ontdek je het Machalilla National Park in zijn totaliteit. Je vertrekt in de voormiddag samen met een gids in een boot richting een mooie plek waar je eerst allerlei vogels kan spotten zoals pelikanen, fregatten en blauwvoet genten. Je kan daar dan ook wat snorkelen, vervolgens maak je ook een tripje met de kajak om dan de dag te eindigen met wat vissen in het open water.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon, zwemkledij, camera en water.

Tijdsduur: 5 uren

Inclusief: Engelstalige gids, vervoer h/t, snorkelgerief, kajak voor de activiteit en een lunchpakket

Paardrijden op het strand en in de bergen

Je vertrek in de voormiddag of namiddag naar een manege waar je eerst kennis leert maken met de paarden. Daar krijg je wat uitleg over de plekken dat je gaat bezoeken en vervolgens vertrek je richting het strand waar je ongeveer twee uurtjes op het strand paard rijdt. Je kan dan galopperen of zachtjes draven afhankelijk van je niveau. Erna trek je samen met de gids even de bergen in om daar dan wat verder de regio te verkennen. De gids geeft je wat uitleg over de planten etc. Vervolgens keer je terug naar Puerto Lopez.

Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon, T-shit en een lange broek, een pet of hoed, muskietenspray en water.

Tijdsduur: 4 uren

Inclusief: Engelstalige gids, vervoer h/t, paard voor tijdens de excursie en een kleine snack

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be