Activiteiten in en rond Quito

Koloniaal Quito

We worden aan het hotel opgepikt door een lokale gids die naast Spaans, ook Engels spreekt. Allereerst bezoeken we de imposante Basílica del Voto Nacional waar je zicht hebt over het noordelijke en centrale deel van de stad. Erna wandelen we naar La Plaza de la Independencía, een prachtig plein dat een centrale plaats was tijdens de strijd voor de onafhankelijkheid van Ecuador. Je krijgt de kans om het paleis van de Aartbischop te bezoeken, de Sagrario kerk, de Compañia de Jezus kerk; bekend voor haar bladgoud altaar en het San Francisco plein. Hierna krijg je de keuze om naar één van de twee beste uitzichtpunten van de stad te gaan. Ofwel trek je naar de Panecillo, dit is het iconisch beeld van Quito en bestaat uit gigantische Maagd Maria dat op een heuvel is gelegen. Ofwel trek je richting de Itchimbia park, in dit park bevindt zich een glazen paleis en errond mooie weides waar je even kan uitrusten alvorens naar het hotel terug te keren.

Moeilijkheidsgraad: licht

Tijdsduur: 4 uren

Inclusief: Engelstalig gids en transport

Exclusief: inkom aan musea en kerken

Koloniaal Quito en evenaar

Allereerst brengt een Engelstalige gids ons naar het koloniale centrum van Quito. We wandelen doorheen de smalle straatjes, over de prachtige pleinen en langsheen de vele, oude kerkjes. Hierna krijg je de keuze om naar één van de twee beste uitzichtpunten van de stad te gaan. Ofwel trek je naar de Panecillo, dit is het iconisch beeld van Quito en bestaat uit gigantische Maagd Maria dat op een heuvel is gelegen. Ofwel trek je richting de Itchimbia park, in dit park bevindt zich een glazen paleis en errond mooie weides waar je even kan uitrusten. Vervolgens rijden we naar de evenaarslijn. Hier bevinden zich het evenaarsmonument, Mitad del Mundo, en het Intiñan museum. In het museum zullen verschillende proeven ons aantonen dat we wel degelijk op de evenaarslijn staan.

Moeilijkheidsgraad: licht.

Tijdsduur: 6 uren

Inclusief: Engelstalige gids en transport

Exclusief: inkom aan musea en kerken

De Pichincha vulkaan

Deze trekking start aan de Teleferico, een kabelbaan aan de rand van Quito dat je van 3135 m naar 4050 meter brengt tot aan Cruz Loma, waar je een prachtig uitzicht hebt over heel de stad en de omringende vulkanen. Vanuit hier vertrekt een wandelpad richting de top van de Rucu Pichincha (4696 meter) dat door graslanden en vulkanisch landschap loopt. De laatste meters zijn rotsachtig en klauter je je een weg naar boven naar de top waar je (indien onbewolkt) een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Meenemen: Warme sportieve kledij, regenjas, zonnemelk, zonnebril, muggenmelk en een hervulbare fles.

Inclusief: Transport h/t, Eng-talige gids, ticket van de Teleferico, water en lunch box

Biketour Chaquiñan – fietsen door de vallei van Quito

Bij deze fietstocht doorkruis je de Puembo, Tumbaco en Cumbaya vallei. Dit allemaal langs een goede fietsweg dat aangelegd is op het oude spoorlijn dat Quito met de kust verbond. Je fietst dan ook doorheen drie oude spoorweg tunnels met prachtige uitzichtpunten over de hele vallei. Zowel doorheen de week als in het weekend kom je hier veel lokale sportliefhebbers tegen en in het weekend kan je op verschillende punten vers geperste fruitsapjes drinken en fruitsla kopen. In totaal fiets je ongeveer 20 km door lage gebergte.

Meenemen: regenjas, zonnemelk, muggenmelk, zonnebril, hervulbare waterfles en eventueel fietshandschoenen

Tijdsduur: 2 a 3 uren

Inclusief: Transport voor de fietsen, mountainbikes, helm, ENG-sprekend fietsgids, water

De markt van Otavalo

Tijdens deze excursie bezoek je eerst onderweg het mooie bedevaartsoord El Quinche. Je bezoekt daarna in Otavalo de bekendste indianenmarkt van Ecuador aan de Plaza de Poncho met zijn overweldigend aanbod aan artesanaat. Op deze dagtrip reis je dan verder naar Cotacachi, bekend om zijn lederwaren. Maar je kan er ook voor kiezen om een wandeltocht te maken aan het bekende kratermeer van Cuicocha. In de late namiddag zijn we terug in Quito.

Tijdsduur: Hele dag

Inclusief: Engelstalige gids en transport in privéwagen

Exclusief: Maaltijd onderweg

Thermale baden van Papallacta

We vertrekken uit Quito en rijden steil omhoog tegen de westelijke flanken van het Andesgebergte op. Onderweg stoppen we om de unieke paramo landschappen te bewonderen. Daarna dalen we aan de oostkant van het Andesgebergte af naar het dorpje Papallacta. Hier liggen prachtige vulkanisch thermale baden aan de rand van het Nationale Park Cayambe-Coca, waar we naar keuze relaxen in de warmwaterbaden of op verkenning gaan in het Nationale Park.

Meenemen: warme kledij en zwemkledij.

Tijdsduur: Hele dag

Inclusief: privé-vervoer heen en terug

Exclusief: ingang thermale baden (8 USD) en lunch.

Het nevelwoud van Mindo

Op twee uren rijden ten westen van de hoofdstad ligt dit kleine bergstadje op 1250 meter hoogte, omringd door prachtig nevelwoud. Dit is de ideale plek om wandeltochten te maken in het bijna 20000 ha grote nevelwoudreservaat Bosque Protector Mindo-Nambillo. Naast talloze kolibries, hokko’s, tangara’s en andere vogelsoorten leeft hier de zeldzame rode rotshaan (cock-of-the-rock). Je kan hier allerlei activiteiten ondernemen: wandelen, paardrijden, baden in watervallen, rafting en kajakken, vogelobservatie, enz.

Tijdsduur: Hele dag

Inclusief: Engelstalige gids en transport in privéwagen

Exclusief: maaltijd onderweg

Avondvoorstelling van Jacchigua Folklorisch Ballet

Negentig dansers, musici, technici en sociaal onderzoekers brengen gedurende 2 uren – in een wervelwind van kostumeringen – een prachtige evocatie van de culturele geschiedenis van de Andesregio. Deze voorstelling die al jarenlang door het Jacchigua-gezelschap wordt opgevoerd in Quito en op vele plaatsen in de wereld, geldt als een levend museum van de oorspronkelijke inwoners van Ecuador. De voorstelling gaat door – iedere woensdag en vrijdagavond in de Casa de la Cultura. We kopen je tickets op voorhand.

Paragliding

In een tandemvlucht met ervaren instructeurs zweef je over Quito. Drie uren pure adrenaline.

Met de trein naar Cotopaxi

Een toeristentreintje brengt je – via het mooie dorp Machachi – van het in onbruik geraakte station van Quito naar het station El Boliche in het Nationaal Park van Cotopaxi.

Het nevelwoud van Maquipucuna

Op 2,5 uren rijden van Quito vind je deze mooie lodge, middenin 20 000 hectaren beschermd bos en het woongebied voor verschillende brilberen, gaande van 1200 tot 2800 meter hoogte. Bij de lodge ligt een klein onderzoekscentrum. Je kan er een daguitstap van maken, maar best is ter plaatse te overnachten en er met een lokale gids op uit trekken. Meer info: zie www.maqui.org

Hacienda Guachala

Halverwege tussen Quito en Otavalo ligt de oudste hacienda van Ecuador, gebouwd op een oude Inca-tempel. Nu is het een mooi en luxueus hotel van waaruit je in de inheemse streek van Cangahua wandelingen en tochten te paard kan maken.

De bedevaart naar El Quinche

Vlakbij het vliegveld van Quito ligt het mooie dorpje El Quinche met zijn prachtig bedevaartsoord. Ieder jaar in november trekken tienduizenden bedevaarders te voet vanuit Quito naar El Quinche om daar van de maagd Maria één of andere gunst af te smeken. Je vindt aan de overkant van de hoofdweg ook een mooi inheems kerkje waar het vooral met Allerheiligen en Allerzielen sympathiek druk is.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be