Hotels in Baños

Baños is een echt vakantiestadje. In het centrum is het aangenaam flaneren. De keuze aan hotels is uitgebreid. Het mooiste hotel van de Ecuatoriaanse Andesregio, Luna Runtun ligt op een twintigtal minuten van Baños boven op een bergtop. In de stad liggen een paar goedkopere en erg gezellige hotels. Onze aanraders in de goedkopere klassen zijn La Floresta en Posada del Arte. Ze liggen vlakbij het centrum in een rustige buurt.

Kijk ook eens naar deze

Luna Volcan

☆☆☆☆

Luna Volcan is een van de mooiste berghotels van Ecuador. Dit luxehotel dat 29 kamers en suites telt, ligt op de top van een berg (op 20 minuten van Baños in het Nationaal Park Sangay) en heeft een ongelooflijk uitzicht over het stadje Baños en de omringende vulkanen . De 4 buitenzwembaden en hidromassages zijn gevuld met vulkanisch warm water. Het hotel is uitermate geschikt om te relaxen – er is een zeer goede spa. Je kan er ook allerhande activiteiten opzetten zoals wandeltochten (er zijn 11 routes uitgezet), rafting, mountain biking, paardrijden, etc. Het restaurant is uitstekend en helemaal niet prijzig.

Voor meer info zie lunavolcan.com

Samari Spa

☆☆☆☆

Dit luxueuze hotel ligt net buiten het centrum van Baños. Het is gelegen op een terrein van vier has en telt 37 kamers en suites, elk prachtig ingericht in koloniale stijl. De kamers bevinden zich allen rondom een patio die driehonderd jaar oud is en oorspronkelijk behoorde tot een jezuïetenklooster. Het hotel beschikt over een groot verwarmd binnenzwembad, enkele sauna´s, een Turks stoombad en een jacuzzi. In de ochtend wordt er een uitstekend ontbijtbuffet geserveerd. In het gourmetrestaurant van het hotel kan je lekker dineren en in de bar kan je plaatsnemen voor een heerlijke cocktail. Het hotel biedt verschillende activiteiten aan.

Voor meer info zie www.samarispa.com

La Casa del Balcon

☆☆☆

Casa del Balcon is het nieuwe project van het bekendste hotel van Baños: Luna Volcán. Het is dan ook even luxueus en mooi afgewerkt als maar met het verschil dat Casa del Balcon in het centrum van Baños is gelegen. Hierdoor kan je genieten van het bruisende leven van Baños met zijn vele terrasjes en cafés waar het erg gezellig vertoeven is, zowel overdag als ‘s avonds. Je verblijft hier in je eigen appartementje waar je een eigen keuken, badkamer, terras en slaapkamer hebt. Ontbijt moet je wel zelf voorzien. In de prijs zit ook een inkom inbegrepen aan de thermale baden en jacuzzi’s van het Luna Volcan hotel dat ongeveer op een kwartier rijden is van Casa del Balcon.

Voor meer info zie casadelbalcon.com  

Chamanapamba

☆☆☆

Dit hotel ligt midden in de natuur vlakbij de Chamana-waterval, op vier kilometer van het centrum van Baños. Het is een klein, exclusief hotel met bijhorend café, Regina´s Café en restaurant, Restaurante Aleman. Je kan overnachten in een van de kamers, de suites, de bungalow of het appartement. Het hotel biedt meditatietherapie en detox activiteiten aan. Het hotel sloot in juni 2020 de deuren wegens Covid, maar men denkt aan heropening.

Voor meer info zie www.chamanapamba.com

Posada del Arte

☆☆☆

Posada del Arte is een klein gezellig hotel, gelegen in een rustige buurt van Baños. Je bevindt je hier op wandelafstand van het centrum en de warmwaterbronnen. Terwijl je hier verblijft, geniet je van het geruis van de waterval dat op de achtergrond hoorbaar is. Het hotel telt 15 kamers en suites, waarvan er negen in het oorspronkelijke gebouw liggen en zes in het blauwe huisje dat achteraf gebouwd werd. De suites van het hotel beschikken over een eigen jacuzzi, een open haard en een jacuzzi. Het hotel staat achter een lokaal ontwikkelingsproject, genaamd ´Arte del Mundo`. Het project biedt naschoolse activiteiten rond kunst en stelt een bibliotheek open voor de bevolking. Daarnaast heeft het hotel een 25-tal kunstwerken van gerenommeerde Ecuadoriaanse kunstenaars in huis. Voorbeelden hiervan zijn Whitman, Soriano, Rueda, etc.

Voor meer info zie www.posadadelarte.com

La Floresta

☆☆☆

La Floresta is gelegen in een rustige buurt van Baños, op wandelafstand van het stadscentrum. Het hotel werd in 1992 opgericht door de Burgos-familie en is een echt familiebedrijf. Het hotel telt 29 comfortabele kamers en twee suites. In de suites vind je een privé jacuzzi terug. Het hotel beschikt over een mooie stadstuin. Daarnaast ligt er een uitstekend restaurant in het hotel. Het hotel is toegankelijk voor blinden en rolstoelgebruikers. De vriendelijke eigenares, Maria, helpt je graag verder bij raad en daad betreffende je reis naar Ecuador.

Voor meer info zie www.laflorestahotel.com

Volcano Hotel

☆☆☆

Het Volcano hotel ligt op wandelafstand van het centrum van Baños. Het hotel biedteen prachtig zicht op de Virgén-waterval. Er zijn 12 comfortabele kamers, gaande van een standaardkamer tot een familiekamer. Als je even wilt relaxen, kan je terecht in de sparuimte. Er is ook een uitstekend restaurant. Voor de actievere toerist biedt het hotel verschillende uitstappen aan, zoals raften, paardrijden, canyoning, etc.

Voor meer info zie www.volcano.com.ec

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be