Hotels in Cotopaxi

In de bergen rond de Cotopaxi-vulkaan liggen enkele prachtige eeuwenoude oude hacienda’s die nu dienen als luxe-hotels. Maar er zijn ook enkele goedkopere hotels die uitstekend zijn en een prima uitvalsbasis bieden om het Nationaal Park in te trekken. Hier kan je overal paardrijden in het paramogebied. Je kan van hieruit ook daguitstappen maken naar Quilotoa, Zumbahua, Saquisili,…

Kijk ook eens naar deze

San Agustin de Callo

☆☆☆☆

Deze kleine, maar zeer luxueuze haciënda is prachtig gelegen tussen velden en tevens aan de voet van de majestueuze Cotopaxi-vulkaan. Je overnacht hier in een origineel Incagebouw, uniek in Ecuador! Het originele Incafort is geïntegreerd in de kamers, de kapel en de eetkamer. De haciënda beschikt over 3 huisjes waarin men kan overnachten. Deze huisjes bestaan uit suites en standaardkamers, allen met een eigen badkamer met warm water en een kacheltje. Het restaurant biedt uitstekende gerechten die met veel zorg worden opgediend. Je kan er mooie wandelen, fietsen huren, de lama’s verzorgen etc.

Voor meer info zie www.incahacienda.com

Hato Verde

☆☆☆

Hato Verde is een 120 jaar oude hacienda, die focust op paarden. Aan de hacienda is een manege verbonden. Gelegen tussen de velden en weiden, aan voet van de Cotopaxi-vulkaan, kent de haciënda een perfecte ligging. Het gebouw werd met veel aandacht voor het oorspronkelijke karakter gerestaureerd en omgebouwd tot een luxueus hotel. De haciënda telt negen comfortabele suites en heeft een maximumcapaciteit van 18 personen. Wil je heerlijk gaan dineren? In het restaurant serveren ze een Ecuadoriaanse keuken, waarbij je de sfeer van de oude koloniale landerijen proeft. Vanuit de haciënda kan je ook deelnemen aan verschillende excursies, zoals wandeling, hiken, culturele trips, etc.

Voor meer info zie haciendahatoverde.com

Tambopaxi

☆☆☆

Deze lodge is centraal gelegen in het Nationaal Park Cotopaxi, aan de voet van de gelijknamige, majestueuze vulkaan, op zo´n 3.750 mt hoogte. Het hotel biedt twee soorten accommodaties aan. Je kan verblijven in het hoofdgebouw dat vier standaard kamers telt of je kan kiezen voor het bijgebouw dat zes eerste klas kamers ter beschikking stelt. Vanuit alle kamers heb je een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. In het restaurant van de lodge kan je dineren. Het hotel is een ontmoetingsplek voor geologen, bergbeklimmers en wandelaars. Vanuit de lodge kan je prachtige wandeltochten maken en je kan er met de fiets op uit trekken.

Voor meer info zie www.tambopaxi.com

Hacienda El Porvenir

☆☆☆

Deze kleurrijke hacienda ligt aan de voet van de Cotopaxi vulkaan en de Rumiñahui vulkaan. Op onbewolkte momenten zie je de majestueuze vulkaan achter de hacienda schitteren en bij een heldere nachthemel zie je duizenden sterren. De hacienda telt acht mooie suites en vijf standard kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De suites beschikken over een open haard en toegang tot de spa. In de spa vind je een jacuzzi, Temascal baden en je kan je er laten masseren. De hacienda verhuurt paarden en mountainbikes en heeft een uitgebreid wandelnetwerk. Voor de kinderen in er een leuk klimparcours en veel speelruimte. In de gemeenschappelijke delen is er wifi en er is een restaurant met Ecuadoraanse en buitenlandse gerechten.

Voor meer info zie www.tierradelvolcan.com

Hacienda La Cienega

☆☆☆

De befaamde hacienda La Ciénega is sinds de 17de eeuw eigendom van de afstammelingen van de Markiezen van Maenza. Deze mooie hacienda ligt aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan. De muren van 2 meter dik zijn opgetrokken uit vulkanisch gesteente. Hier hebben veel belangrijke personen uit de geschiedenis van Latijns Amerika overnacht. De hacienda heeft prachtige tuinen en een goed restaurant. Je kan van hieruit uitstappen maken naar de Cotopaxi-vulkaan, naar het meer van Quilotoa, de indianenmarkten van Saquisili en Pujili en fietstochten maken of er te paard op uit trekken.

Voor meer info zie www.haciendalacienega.com

Papagayo South

☆☆☆

Hotel Papagayo South is gelegen op 3.200 meter hoogte, op zo´n 45 minuutjes rijden van de hoofdstad. De boerderij is 150 jaar oud maar werd prachtig gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat van het gebouw. Het hotel ligt aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan verschillende bergtoppen. Het hotel telt dertien gezellige en comfortabele kamers die elk over een privébadkamer beschikken. Daarnaast is er ook nog een sauna, een jacuzzi, een yogaruimte, een uitstekend restaurant en een koffiebar.

Voor meer info www.hosteria-papagayo.com

Hacienda Los Mortiños

☆☆☆

Hacienda Los Mortiños ligt aan de ingang van het Cotopaxi National Park en is helemaal omringd door imposante bergen en natuur. Het huis heeft overal grote ramen waardoor het er erg licht is en waardoor je het gevoel krijgt om in de natuur te logeren. Het hotel telt verschillende standaard kamers en suites. Alle kamers hebben wederom grote ramen die uitkijken over ofwel de mooie bergen of de mooie valleien en ze hebben allemaal ook een eigen badkamer met warm water. Je kan er wandelingen maken, paarden huren, de lama’s bezoeken en mountainbikes huren. Het hotel heeft een klein bescheiden restaurantje waar je lekkere Ecuadoraanse en buitenlandse gerechten kan eten.

Voor meer info zie www.losmortinos.com

Cuello de Luna

☆☆☆

Dit gezellig hotelletje (met Zwitserse eigenaars) ligt vlakbij het Cotopaxi National Park en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar de vulkaan maar ook naar de streek van Zumbahua, Pujílí en Saquísilí, allen bekend voor hun mooie inheemse marktjes. Het hotel telt 24 gezellige kamers, allen uitgerust met een privébadkamer en een open haard. Het hotel heeft een eigen restaurant. Vanuit het hotel kan je ook deelnemen aan verschillende excursies, zoals hiken, fietsen, culturele excursies, etc.

Voor meer info zie www.cuellodeluna.com

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be