Hotels in Cuenca

Cuenca is bekend om zijn mooie koloniale centrum. Er zijn tal van hotels in het centrum die opgetrokken zijn in oude panden uit de tijd van de Conquistadores. Sommigen zijn met veel aandacht voor detail gerestaureerd en hebben architecturale prijzen gewonnen. In de hogere prijsklasse is Mansion Alcazar een aanrader, bij goedkopere hotels is Posada del Angel een uitstekende keuze.

Kijk ook eens naar deze

Cruz del Vado

☆☆☆☆

Hotel Cruz del Vado ligt aan de oevers van de Tomebamaba-rivier, dichtbij het historische centrum van Cuenca. Het hotel is een gerestaureerd herenhuis dat zijn oorspronkelijke roze marmeren gevels heeft behouden. Dit klein luxehotel heeft zesentwintig moderne kamers, allemaal geluid-geïsoleerd en met een eigen badkamer met een bad. Je kan er dineren in het restaurant en erna nog een koffie of cocktail drinken in de roof top bar die uitzicht biedt over heel de stad.

Voor meer info zie hotelcruzdelvado.com

Mansion Alcazar

☆☆☆☆

Mansion Alcazar ligt vlakbij het bekende Parque Calderon, op wandelafstand van de belangrijkste musea en kerken van de stad. Dit pittoreske hotel is opgetrokken in koloniale stijl en bij binnenkomst krijg je het gevoel terug in het verleden te zijn beland. Het hotel heeft 19 kamers, waaronder standaardkamers, kingsize suites en een junior suite. Alle kamers zijn gemeubeld in koloniale stijl en beschikken over een flatscreen, digitale telefoon, een kluis, etc. Daarnaast vind je ook overal verse bloemen als onderdeel van het interieur. Het hotel beschikt over een prima restaurant, met nationale en internationale keuken. Na het diner kan je plaatsnemen in de bar en genieten van een drankje. Wil je even heerlijk ontspannen? Stop dan zeker even bij de wellness waar je kan opteren voor een deugddoende massage.

Voor meer info zie mansionalcazar.com

Santa Lucia

☆☆☆☆

Santa Lucia ligt in het centrum van Cuenca en behoort tot de Veintimilla familie. Deze familie geldt als een begrip voor het hotelwezen in Cuenca. Het huis waarin het hotel werd ondergebracht, werd in 1859 gebouwd door de eerste gouverneur van de provincie, Manuel Vega. Het gebouw werd ondertussen grondig gerestaureerd, waarbij de koloniale stijl bewaard bleef, mits toevoeging van moderne luxe en comfort. Het hotel beschikt over prachtige kamers en suites. Je kan hier kiezen uit drie restaurants. Er is keuze uit een gourmetkeuken, een nationale en internationale keuken en een oriëntale keuken. Na het diner kan je in de bar genieten van een heerlijke cocktail.

Voor meer info zie santaluciahotel.com

Hotel Victoria

☆☆☆☆

Als je van een iets rustigere ligging houdt, is dit hotel een echte aanrader. Hotel Victoria ligt tussen het levendige centrum van Cuenca en de serene rust van Barranco, aan de oevers van de Tomebamba-rivier. Het hotel werd ondergebracht in een prachtig, historisch huis en telt 22 kamers. De meesten hiervan met uitzicht op de rivier. De suites beschikken over een eigen terras. Wil je heerlijk gaan dineren? Dan kan je terecht in het restaurant van het hotel, ´El Jardin`. Na het diner kan je in de bar terecht voor een drankje.

Voor meer info zie hotelvictoriaecuador.com

Hotel Carvallo

☆☆☆☆

Hotel Carvallo  is goed gelegen in het hartje van Cuenca. Het hotel is opgetrokken in een koloniale woning, waarbij zowel interieur alsook exterieur zorgvuldig werden opgeknapt. Hier waan je je als het ware terug in het verleden. De 30 kamers liggen verspreid over drie verdiepingen, zijn zeer ruim en luxueus en kijken allen uit op de verschillende patio´s van het hotel. Daarnaast beschikt het hotel ook over twee suites.

Voor meer info zie hotelcarvallo.com.ec

Inca Real

☆☆☆

Dit hotel ligt in het hartje van Cuenca, op wandelafstand van alle toeristische bezienswaardigheden. Het pand is opgetrokken in koloniale stijl en werd in de eerste jaren van de 19de eeuw gebouwd. Inmiddels werd het grondig gerestaureerd en ontving het reeds meerdere architecturale premies. Het hotel telt een vijftiental kamers die allen zorgvuldig werden ingericht om aan de wensen van de gasten te voldoen. Daarnaast bevinden er zich drie tuinen. In het restaurant wordt een nationale en internationale keuken geserveerd. Na het diner kan je in de bar genieten van een traditionele cocktail.

Voor meer info zie www.hotelincareal.com.ec

Posada del Angel

☆☆☆

Posada del Angel ligt midden in het koloniale centrum van Cuenca. Het pand is opgetrokken in koloniale stijl en werd zo´n 120 jaar geleden, in opdracht van een lokale priester, gebouwd. Het gebouw werd ondertussen grondig gerestaureerd. Vandaag wordt het hotel door een lokale familie gerund en telt het 22 kamers. De kamers zijn prachtig gedecoreerd, waarbij terug gegrepen werd naar het engel-aspect waar het hotel zijn naam ook aan dankt. Er is een klein restaurant maar je kan ook de stad intrekken voor de vele gezellige restaurantjes van de stad.

Voor meer info zie hostalposadadelangel.wordpress.com

Los Balcones

☆☆☆

Dit kleine boutique hotel is een gerenoveerd 18de eeuwse herenhuis waar vroeger de bekende Cuencaanse beeldende kunstenaar Gaspar de Sangurima was gehuisvest. Het hotel telt slechts elf kamers, waarvan de meesten een eigen balkon hebben. De kamers hebben een eigen badkamer met warm water en ook een verwarmingssysteem dat soms van pas komt tijdens de frisse nachten van Cuenca. Er is een ook een klein restaurantje maar je kan ook gemakkelijk uit eten gezien de centrale ligging van het hotel.

Voor meer info zie hotellosbalconescuenca.com

Posada Ingapirca

☆☆☆

Deze 200-jaar oude haciënda ligt op zo´n 500 mt van Ingapirca, de belangrijkste archeologische site van Ecuador. De haciënda werd zorgvuldig gerestaureerd. Hier kan je slapen in een van de 23 kamers of suites, allen met privébadkamer, warm water en open haard. Wil je graag even ontspannen? Neem dan zeker een kijkje in de gameroom of wandel rustig doorheen de mooie tuinen. In het restaurant kan je genieten van een overheerlijke gourmetkeuken, waarna je gezellig een drankje kan nemen in de bar.

Voor meer info zie posadaingapirca.com

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be