Hotels in Guamote

Hieronder vind je 2 hotels in Guamote (Inti Sisa en Chuza Longa), ééntje in Alausi (La Quinta) en eentje in Ingapirca. We hebben ze gegroepeerd omdat deze drie stadjes niet ver van mekaar liggen en dus mekaar wat overlappen. En je kan Guamote ook vanuit Riobamba bezoeken: kijk dan naar de hotels in Riobamba.
In Guamote is Inti Sisa “the place to be”. Chuza Longa wordt doorgaans bezocht als Inti Sisa volzet is (dat gebeurt al eens op woensdagavond omdat op donderdagmorgen de bekende inheemse markt veel volk aantrekt).
La Quinta wordt gereserveerd als je de trein “Nariz del Diablo” wil doen. Momenteel (eind 2020) is het hele toeristische treingebeuren echter stopgezet – ook het populaire Nariz del Diablo. Het is afwachten of deze programma’s opnieuw opgestart worden.

Kijk ook eens naar deze

Inti Sisa

☆☆☆

Wil je graag even de traditionele toeristische paden verlaten? Breng dan een paar nachten door in dit kleine bergstadje, bekend voor het zijn inheemse tradities. Als onderdeel van een integraal project met inheemse kinderen, biedt Inti Sisa 23 mooie gastenkamers aan. De gastkamers hebben elk een privébadkamer met warm water. Daarnaast kun je in de guesthouse ook lekker eten. Het project biedt educatieve steun aan de lokale inwoners van Guamote. Deze steun vertaalt zich in workshops, computerlessen, muzieklessen, Engelse lessen, etc. Op donderdag kan je hier de deur uitstappen en rechtstreeks in het midden van de mooiste en authentiekste inheemse markt van Ecuador belanden. Het project wordt gerund door vrijwilligers uit Europa, waaronder ook verschillende Vlamingen.

Voor meer info zie www.intisisa.com

La Quinta

☆☆☆

Dit mooie hotel werd ondergebracht in een gerestaureerd wijndomein. Het domein is cultureel patrimonium van de stad Alausi. Je bevindt je hier in een prachtige omgeving, vlakbij het stationnetje van Alausi. Het hotel beschikt over een 7-tal standaardkamers en een suite, die alle zorgvuldig werden ingericht naar de wensen van de klant. In het restaurant kan je lekker eten en na de maaltijd kan je in de bar terecht voor een drankje.

Voor meer info zie www.hosteria-la-quinta.com

Posada Ingapirca

☆☆☆

Deze 200-jaar oude haciënda ligt op zo´n 500 mt van Ingapirca, de belangrijkste archeologische site van Ecuador. De haciënda werd zorgvuldig gerestaureerd. Hier kan je slapen in een van de 23 kamers of suites, allen met privébadkamer, warm water en open haard. Wil je graag even ontspannen? Neem dan zeker een kijkje in de gameroom of wandel rustig doorheen de mooie tuinen. In het restaurant kan je genieten van een overheerlijke gourmetkeuken, waarna je gezellig een drankje kan nemen in de bar.

Voor meer info zie posadaingapirca.com

Chuza Longa

☆☆

Chuza Longa is een klein sympathiek hotelletje, gelegen in het centrum van Guamote. Het hotel telt drie slaapkamers en een loft die dienst doet als algemene ruimte. Het hotel wekt de indruk dat je terug in het verleden beland bent, maar met het comfort van het heden. De kamers bieden uitzicht op de centrale patio en de houtoven en hebben een eigen badkamer, warm water en WiFi.

Voor meer info zie www.chuzalonga.com

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be