Hotels in Mindo

Mindo is zeer geliefd bij vogel- en plantenliefhebbers. Maar het is ook een ideaal gebied om te ontspannen en op avontuur te gaan. Je hebt dus eigenlijk twee soorten hotels. Eerst zijn er de lodges zoals Sachatamia, Bellavista en Tandayapa die vooral bezocht worden door vogel- en natuurfanaten. Zij bieden all-in paketten aan, inclusief transport van en naar de lodge, overnachting, maaltijden en wandeltochten door het nevelwoud met Engelstalige gids. En dan heb je – dichter bij het dorp gelegen – de hotels van waar je kan gaan stappen, raften, canoying, tubing, paardrijden, etc. Hier neemt men doorgaans alleen de kamer met ontbijt.

Kijk ook eens naar deze

Mashpi Lodge

☆☆☆☆☆

Deze prachtige, luxueuze en hypermoderne lodge ligt in een privé natuurreservaat van 1.200 hectare. Het is één van de Unique Lodges of the World van National Geographic. Het design is volledig aangepast aan de omringende natuur. Hier verplaats je je te voet, met elektrische wagentjes, via kabelbaan of met de luchtfiets. De lodge beschikt over zeventien zeer ruime kamers en drie suites, allen met grote ramen en uitzicht op het reservaat. Daarnaast is er een wellness centrum, een jacuzzi, een yogaruimte met zicht op de omringende bossen en een klein winkeltje. In het restaurant leer je de verschillende regio`s van Ecuador kennen door de smaken op je bord. Zowel ontbijt, lunch, als diner worden bereid met verse Ecuadoriaanse ingrediënten. Het verblijf is all-in: maaltijden, excursies, Engelstalige gids en gespecialiseerde lezingen zijn inbegrepen.

Voor meer info zie www.mashpilodge.com

Las Terrazas de Dana

☆☆☆☆

Deze kleine ecolodge, gerund door broer en zus Daniel en Ana, heeft ongetwijfeld een van de mooiste uitzichten over Mindo. Hij is uitstekend gelegen doordat je midden in de natuur bent maar ook op slechts tien minuten wandelafstand verwijderd van het centrum van Mindo. Hier kom je in een kleine, groene oase van rust terecht. Alle kamers hebben een privé terras waar je kan ontbijten en de lodge biedt ook massages en Spa-behandelingen aan.

Voor meer info zie www.lasterrazasdedana.com

Sachatamia

☆☆☆☆

Sachatamia ligt in een prachtig, ecologisch privéreservaat van 120 hectare nevelwoud. Het reservaat wordt doorkruist door talloze kleine riviertjes en ligt overigens langs het beschermd gebied van Mindo-Nambillo. In het restaurant van Sachatamia kan je kennismaken met de typische Ecuadoriaanse keuken. Voor de bereiding van de gerechten worden telkens verse ingrediënten gebruikt. In het hotel kan je ook zwemmen in het indoorzwembad. Het zwembad wordt volledig omringd door ramen, hetgeen je het gevoel geeft effectief in de jungle te zwemmen. Deze lodge is een heerlijke plaats om op een aangename manier de fauna en flora van de streek te leren kennen en de honderden vogelsoorten die er rondvliegen van dichtbij te bewonderen.

Voor meer info zie www.sachatamia.com

Terra Bambu

☆☆☆☆

Terra Bambu bestaat uit vier aparte huisjes (met een capaciteit tot acht personen) en twee tweepersoons suites. Er zijn enkele kamers die beschikken over een jacuzzi, hetgeen ideaal is om even te ontspannen. Daarnaast kan je ook een duikje nemen in het zwembad, dat een prachtig uitzicht biedt op de bergen. Het restaurant van Terra Bambu laat je kennismaken met de typische Ecuadoriaanse smaken, terwijl je kan genieten van een spectaculair uitzicht over het Mindo-dal. Dit hotel is een paradijs voor rust, maar ook voor avontuur.

Voor meer info zie terrabambulodge.com

La Bicok

☆☆☆

Deze charmante kleine lodge gerund door de fransman Sébastien ligt aan de rand van Mindo. De lodge telt slechts 7 cabañas, allemaal in eigen thema en volledig gebouwd door Sébastien zelf. Je kan er ‘s middags en ‘s avonds proeven van de Franse keuken en bij het ontbijt wordt er vers brood geserveerd dat ter plekke wordt gebakken. Met andere woorden: de perfecte plek om rustig en comfortabel te verblijven als je ook een beetje de sfeer van Mindo-dorp wilt proeven. La Bicok heeft ook een klein zwembad.

Voor meer info zie www.labicok.com

Mindo Garden

☆☆☆

Een paar kilometer buiten Mindo ligt deze eco-lodge in een privé natuurpark van 300 hectaren nevelwoud. De lodge ligt aan de oevers van de Mindo-rivier en bestaat uit verschillende kleine huisjes. Er is een uitstekend restaurant met bar. Je kan hier excursies van meerdere dagen opzetten. Ook fietstochten en andere sportactiviteiten behoren tot de mogelijkheden. De mooiste vlinderboerderij van Mindo ligt op wandelafstand. Mindo Gardens heeft ook enkele mooie zelfgeleide wandelpaden: je kan hier op eigen krachten een mooie tocht maken in ongerept nevelwoud.

Voor meer info zie www.mindogarden.com.ec

Bellavista Cloud Forest Lodge

☆☆☆

18 kms ten zuidoosten van Mindo, op een top van 2200 meter hoogte in de Tandayapa-vallei, ligt Bellavista-lodge. Het gelijknamige omringende reservaat van 700 ha. primair en secundair nevelwoud ligt tussen de 1550 en 2500 meter hoogte. In het reservaat zitten meer dan 330 vogelsoorten en er is een enorme varieteit aan bomen, planten, epyphyten waaronder orchideeën, reuzebromelias etc. De lodge ligt midden in het reservaat en rondom de gebouwen zijn prachtige wandelpaden uitgezet. Er is een restaurant-cafetaria en het zicht over de omliggende bergen is indrukwekkend. Dit is een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

Voor meer info zie www.bellavistacloudforest.com/

Tandayapa

☆☆☆

Tandayapa ligt midden in het nevelwoud en beschikt over twee gebouwen waarin de kamers verspreid zijn. In het hoofdgebouw bevindt er zich een groot balkon dat uitzicht biedt op het nevelwoud. De lodge trekt vooral vogelfotografen aan en heeft zijn faciliteiten zelfs speciaal aan hen aangepast. De maaltijden zijn doorgaans inbegrepen in het verblijf. Je kan kiezen uit de authentieke Ecuadoriaanse keuken of een iets internationalere keuken. Wil je op avontuur trekken? Dan zit je hier op de juiste plaats. Je kan in het hotel meerdaagse excursies boeken. Hierbij neemt een Engelstalige gids je dieper het woud in.

Voor meer info zie www.tandayapabirdlodge.com

Yellow House

☆☆☆

Yellow House, ook wel Hacienda San Vincente genoemd, is gelegen op wandelafstand van het park van Mindo. De haciënda is een 200 ha groot, eeuwenoud landbouwbedrijf en is altijd binnen dezelfde familie gebleven, de familie ´Garzon`. Je kan er genieten van lekkere ´homemade` gerechten, waarbij de ingrediënten van de haciënda zelf of van nabijgelegen boerderijen komen. The Yellow House, het hotel van het landbouwbedrijf, staat aan de ingang van de boerderij en wordt voornamelijk door natuurliefhebbers bezocht. Je kan een van de Yellow house trails volgen, dit zijn wandelpaden die je kennis laten maken met de mooiste delen van het nevelwoud.

Voor meer info zie www.ecuadormindobirds.com

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be