Hotels in Otavalo

Binnen de stad is Posada del Quinde een goede keuze, wegens zijn goede service en rustige ligging. In de omgeving van de stad vind je een aantal prachtige oude hacienda’s. Een verblijf in een hacienda is een absolute aanrader. Zuleta, Cusin en Pinsaqui zijn eeuwenoude hacienda’s waar het aangenaam verblijven is.

Kijk ook eens naar deze

Hacienda Zuleta

☆☆☆☆☆

Haciënda Zuleta dateert uit de 17de eeuw en is gelegen op 2.800 meter hoogte, tussen Cayambe en Otavalo. Het hotel ligt op ongeveer twee uurtjes rijden van Quito. De haciënda is een actief boerenbedrijf en omvat 2.000 hectare landbouwgronden. Oorspronkelijk was het hotel de werkboerderij van een voormalig president van Ecuador. Tegenwoordig is de haciënda nog steeds eigendom van de bekende Lasso-familie. Het hotel telt zeventien prachtige en tevens unieke gastenkamers, die allen over een open haard beschikken. Daarnaast kan je lekker eten in de gerenommeerde keuken die gebruik maakt van producten uit eigen kweek: er is een eigen zuivelbedrijf, een organische tuin, een forelkwekerij, etc. De haciënda biedt verschillende excursies aan. Zo kan je te voet of per paard de prachtige, eeuwenoude tuinen ontdekken.

Voor meer info zie zuleta.com

Hacienda Cusin

☆☆☆☆

Haciënda Cusin is een gerestaureerd, 17de-eeuws landgoed. De haciënda is gelegen op 2.600 meter hoogte, in de buurt van het San Pablo meer en op een 20 minuutjes rijden van Otavalo. Ja kan hier een wandeling maken doorheen de vijf hectare aangelegde tuinen, waarbij je kan genieten van de bloemen en de bomen, de vijvers, de patio´s, etc. Daarbovenop biedt de haciënda uitzicht op de bergen Imbarura en Cotacachi. Je kan dineren in het bijhorende restaurant, dat gebruik maakt van groenten, fruit en specerijen uit eigen kweek, of in een van de restaurantjes gelegen aan de oevers van het meer.

Voor meer info zie www.haciendacusin.com

Hacienda Pinsaqui

☆☆☆☆

Haciënda Pinsaqui bestaat al drie eeuwen en stelde oorspronkelijk meer dan duizend inheemse wevers en spinners te werk. Er werden hoogwaardige tapijten gemaakt die bestemd waren voor de export naar verschillende delen van de wereld. In 1790 transformeerde de haciënda in een hotel. Simon Bolivar, bekend als de bevrijder van Latijns-Amerika, overnachtte hier wanneer hij op doorreis was. In dit hotel werd, aan het einde van de 19de eeuw, het historische vredesverdrag tussen Ecuador en Colombia getekend. De gebouwen werden doorheen de jaren prachtig onderhouden en ook gerestaureerd. Het hotel biedt dertig suites met open haard aan, een prima restaurant en enkele eeuwenoude tuinen. Met haar rustige ligging, op enkele minuten van zowel Otavalo en Cotacachi, is Haciënda Pinsaqui een echte aanrader.

Voor meer info zie www.haciendapinsaqui.com

Hotel Otavalo

☆☆☆☆

Je vindt Hotel Otavalo in het hartje van Otavalo. Het is dus de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen of om op excursies te trekken rond Otavalo. Hotel Otavalo was oorspronkelijk een radiostation en wer daarna een van de eerste hotels van de stad. Het is lang dicht geweest voor renovatie en de werken zijn pas in 2018 afgerond. Sinds dan zijn de deuren terug open voor gasten en gelukkig heeft het hotel de mooie stijl van het oorspronkelijk huis behouden. Zo zijn de originele houten gewelven in het restaurant behouden. Er werd wel een moderne toets aan het hotel gegeven en alle kamers bevatten veel luxe en comfort. Daarnaast kan je er ook lekker eten en hebben ze een ‘roof top’ bar met uitzicht op de Imbabura vulkaan.

Voor meer info zie www.hotelotavalo.com

La Casa Sol

☆☆☆

La Casa Sol Lodge is gelegen bij de waterval van Peguche, aan de rand van het kleine natuurreservaat. Het is een charmant hotel dat over acht kamers en twee suites beschikt. Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, open haard en een balkon dat je directe toegang verleent tot de tuinen. Vanuit het hotel heb je een mooi zicht op het Andesgebergte en op de vallei van Otavalo. Het hotel ligt op 30 minuutjes wandelafstand van het centrum van Otavalo en dichtbij de Parque Condor en het meer van San Pablo. Het terrein rond het hotel wordt doorkruist door een schilderachtige waterval, die haar oorsprong vindt bij het meer van San Pablo.

Voor meer info zie www.lacasasol.com

Las Palmeras Inn

☆☆☆

Deze 150 jaar oude hacienda is aan de Quiquinche vallei gelegen, op twee km van het centrum van Otavalo. De typische aspecten van de hacienda zijn behouden zoals de adobemuren, de open haarden, de houten balken en natuurlijk ook de mooie palmbomen in de tuin. Verder is de hacienda prachtig gerenoveerd tot een comfortabele hotel met verschillende kamers gaande van standard rooms tot suites. Alle kamers hebben een eigen badkamer met warm water en sommige kamers hebben een eigen open haard. Je kan er mooi wandelen en na de wandeling genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van de hacienda waar ze gerechten serveren met ingrediënten uit hun eigen biologische moestuin of van streekproducten van lokale producenten.

Voor meer info zie www.laspalmerasinn.com

Puerto Lago

☆☆☆

Puerto Lago ligt aan de voet van de San Pablo vulkaan en aan de rand van het San Pablo meer, op tien minuutjes rijden van het centrum van Otavalo. Het hotel bestaat uit een aantal chalets, elk met uitzicht op het meer. Voor het diner kan je terecht in het restaurant van Puerto Lago. Het restaurant beschikt over zowel een Ecuadoriaanse, alsook een internationale keuken. De gerechten worden bereid met ingrediënten uit eigen kweek. In de weekends kan je bij het diner meestal ook genieten van livemuziek.

Voor meer info zie www.puertolago.com

Doña Esther

☆☆

Deze Bed & Breakfast ligt in het centrum van Otavalo. Enkele jaren geleden werd het hotel vernieuwd, met oog voor de koloniale stijl van het gebouw. Doña Esther telt twaalf rustiek ingerichte kamers en een kleine penthouse. Alle kamers zijn gelegen rond een patio met bloemen en planten en beschikken elk over een eigen badkamer. In het restaurant ´Árbol de Montalvo´ kan je proeven van verschillende internationale gerechten.

Voor meer info zie www.otavalohotel.com

Inheems gezin

☆☆

In het gezellig dorpje La Calera, dat iets buiten Cotacachi gelegen is, logeer je op de boerderij van een inheems gezin. Je beschikt hier over een klein, maar comfortabel huisje met eigen toilet, warm water en een open haard. De inwoners van La Calera leven van de akkerbouw, zoals groenten, mais en bonen, en van de weefkunst. Je ontbijt samen met het gezin en krijgt daarbovenop de kans om echt ´local´ te gaan. Zo kan je deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van dit gezin, natuurlijk in de mate dat dit je zint.  Er bestaat geen beter manier om het leven van de lokale gemeenschap te leren kennen! La Calera kent een aangenaam lenteklimaat en dit zorgt ervoor dat daguitstapjes in de regio een echte ´must´ zijn. Een gezinslid zal je maar al te graag hierin begeleiden. Zie je het ook zitten te lunchen of te dineren met het gezin? Dit kan je perfect met henzelf afstemmen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be