Hotels in Puerto Lopez

Het aangenaamste hotel aan de rand van het Nationaal Park Machalilla is Mandala Lodge, dat ligt aan het strand van Puerto Lopez. La Terraza is volgens ons de eervolle tweede beste. Verder weg van Puerto Lopez ligt het luxueuze Sanctuary Puerto Cayo.

Kijk ook eens naar deze

Las Tanusas

☆☆☆☆

Las Tanusas is zonder twijfel het mooiste plekje aan de Ecuadoriaanse kust. Deze eco-lodge bevat slechts tien kamers die over alle comfort en luxe beschikken. De lodge wordt mee beheerd door Rodrigo Pacheco, een bekende kok die door Alain Ducasse (eigenaar van verschillende sterrenrestaurants) werd opgeleid. Het hotel heeft dan ook een eigen restaurant, Boca Baldivia, waar alleen exclusieve gerechten worden geserveerd met ingrediënten recht uit de zee en uit de omgeving. Daarnaast heeft de lodge een mooi zwembad met zicht op zee, een eigen spa waar je terecht kan voor massages en andere wellness behandelingen, een privé strand en je kan er ook yoga lessen volgen.

Voor meer info zie www.tanusas.earth

Sanctuary Puerto Cayo

☆☆☆

De Sanctuary Lodge is in 2013 gebouwd en is een goede plek om te ontspannen aan de Ecuadoriaanse kust. Het is aan het strand van Puerto Cayo gelegen en heeft dus rechtstreekse toegang tot het strand en zicht op zee. Het hotel telt slechts veertien kamers die in drie verschillende categorieën zijn onderverdeeld; junior suites, deluxe suites en standaard kamers. De kamers hebben ofwel zicht op zee of zicht op de tuin en beschikken over een eigen badkamer. Het hotel heeft ook een eigen restaurant dat lokale producten gebruikt van een nabij gelegen boerderij. Daarnaast heeft het hotel ook een eigen zwembad met zicht op zee, strandstoelen, WiFi en je kan er massages boeken.

Voor meer info zie www.sanctuarypuertocayo.com

 

Mantaraya Lodge

☆☆☆

Deze kleurrijke lodge ligt in het Machalilla National Park, tussen Puerto Lopez en Ayampe, twee leuke dorpjes aan de Ecuadoraanse kust. Het hotel telt vijftien comfortabele kamers. Alle kamers hebben airconditioning, een badkamer met warm water en de meesten hebben ook een eigen balkon. De lodge heeft een eigen zwembad met uitzicht over de omliggende heuvels van Machalilla National Park en over de zee. Als je na het zwemmen graag wat eet is dat perfect mogelijk gezien het hotel een eigen restaurant heeft waar het gerechten serveert die typisch zijn voor de Ecuadoraanse kust zoals ceviches en vers gevangen vis.

Voor meer info zie mantarayalodge.com

Mandala Lodge

☆☆☆

Hosteria Mandala ligt aan het tropische strand van Puerto Lopez, op een paar minuutjes wandelen van het dorp. Dit erg mooie hotel, dat gerund wordt door een zwitsers-italiaans koppel heeft een 15-tal huisjes en een 10-tal extra kamers in het hoofdgebouw. Het ligt aan de rand van het Nationaal Park Machalilla en je kan van hier uit prachtige excursies in de omgeving maken. Het hotel ademt de tropische sfeer van de Ecuadoriaanse kust en je ziet er prachtige vogels en iguana ’s.

Voor meer info zie www.hosteriamandala.info

La Terraza

☆☆☆

Deze mooie Hostería, beheerd door een duits echtpaar, ligt op een heuveltop boven in het stadje Puerto Lopez. Het is hier rustig, de omgeving is groen en aangenaam qua temperatuur. Van overal uit het hotel heb je een mooi uitzicht over de baai en het vissersdorpje. Het hotel, met een capaciteit van 38 personen, telt een twaalftal huisjes en enkele kamers. Allen hebben airco. Er is een goed restaurant, een mooi zwembad met jacuzzi en een bar.

Voor meer info zie www.laterraza.de

Nautilus

☆☆☆

Op slechts 5 min van het centrum en het strand van Puerto Lopez vind je deze gezellige lodge. Nautilus heeft een mooie tropische tuin met zwembad en stelt acht accommodaties ter beschikking. Sommige hebben uitzicht over de groene tuin andere hebben een groot balkon met zicht op zee. Alle kamers hebben een TV, WIFI en airconditioning. Wandel je de straat uit dan kom je uit aan het strand en wandel je even verder langs het strand kom je uit aan het dorp van Puerto Lopez waar je de heerlijkste ceviches kan eten!

Voor meer info zie www. nautilus-lodge.com

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be