We werken in Ecuador – onder andere – met de hotels die je in deze rubriek terug vindt. Waar mogelijk werken we met plaatselijke hotels die de charme van Ecuador goed weergeven.We blijven uitkijken naar hotels die een goede accomodatie leveren, maar ook aanleunen bij lokale gemeenschappen en respect hebben voor de omringende natuur.

De Haciendas

Hacienda Abraspungo

☆☆☆☆

Dit prachtige hotel is ondergebracht in een eeuwenoude haciënda. Het hotel telt achtendertig comfortabele kamers, allen genoemd naar een berg in Ecuador en ingericht met veel aandacht voor de koloniale stijl. Alle kamers hebben directe toegang tot de prachtige tuinen. In het restaurant verrassen de chefs je met een culinair hoogstaande Ecuadoriaanse keuken. Vanuit het hotel kan je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals paardrijden, wandelen, etc. Je bevindt je hier in een rustige buitenwijk van Riobamba op zo´n vijf minuutjes rijden van het centrum.

Voor meer info zie haciendaabraspungo.com

Hacienda La Danesa

☆☆☆☆☆

Hacienda La Danesa is een koloniaal landgoed dat al meer dan vijftig jaar eigendom is van de Olsen-Peer familie. Vroeger was deze hacienda enkel een veebedrijf, nu is het een luxe resort dat nog steeds zijn oorspronkelijk functie combineert met mooi ingerichte gastenverblijven en bediening van topniveau. Je kan er verse kaas eten, gemaakt van melk van de boerderij, chocoladeworkshops volgen met cacao uit de hacienda of je mouwen opstropen om de koeien te helpen melken. De hacienda is ideaal gelegen, op een uurtje en half rijden van Guayaquil onderweg naar de Andes waardoor het er aangenaam warm is. Het landgoed telt zes gastenkamers, alle kamers hebben airconditioning, een eigen badkamer, haardroger, kamerjas en slippers en je kan er ook in-room massages boeken. Er is ook de mogelijkheid om te fietsen, wandelen, tubing te doen in de rivier etc. Daarnaast kan je andere activiteiten boeken zoals paarrijden, gegidste tochten naar nabijgelegen natuurreservaten, kooklessen etc. Ideaal voor actief relaxen.

Voor meer info zie www.haciendaladanesa.com

Hacienda Cusin

☆☆☆☆

Haciënda Cusin is een gerestaureerd, 17de-eeuws landgoed. De haciënda is gelegen op 2.600 meter hoogte, in de buurt van het San Pablo meer en op een 20 minuutjes rijden van Otavalo. Ja kan hier een wandeling maken doorheen de vijf hectare aangelegde tuinen, waarbij je kan genieten van de bloemen en de bomen, de vijvers, de patio´s, etc. Daarbovenop biedt de haciënda uitzicht op de bergen Imbarura en Cotacachi. Je kan dineren in het bijhorende restaurant, dat gebruik maakt van groenten, fruit en specerijen uit eigen kweek, of in een van de restaurantjes gelegen aan de oevers van het meer.

Voor meer info zie www.haciendacusin.com

Hacienda La Cienega

☆☆☆

De befaamde hacienda La Ciénega is sinds de 17de eeuw eigendom van de afstammelingen van de Markiezen van Maenza. Deze mooie hacienda ligt aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan. De muren van 2 meter dik zijn opgetrokken uit vulkanisch gesteente. Hier hebben veel belangrijke personen uit de geschiedenis van Latijns Amerika overnacht. De hacienda heeft prachtige tuinen en een goed restaurant. Je kan van hieruit uitstappen maken naar de Cotopaxi-vulkaan, naar het meer van Quilotoa, de indianenmarkten van Saquisili en Pujili en fietstochten maken of er te paard op uit trekken.

Voor meer info zie www.haciendalacienega.com

Hacienda Los Mortiños

☆☆☆

Hacienda Los Mortiños ligt aan de ingang van het Cotopaxi National Park en is helemaal omringd door imposante bergen en natuur. Het huis heeft overal grote ramen waardoor het er erg licht is en waardoor je het gevoel krijgt om in de natuur te logeren. Het hotel telt verschillende standaard kamers en suites. Alle kamers hebben wederom grote ramen die uitkijken over ofwel de mooie bergen of de mooie valleien en ze hebben allemaal ook een eigen badkamer met warm water. Je kan er wandelingen maken, paarden huren, de lama’s bezoeken en mountainbikes huren. Het hotel heeft een klein bescheiden restaurantje waar je lekkere Ecuadoraanse en buitenlandse gerechten kan eten.

Voor meer info zie www.losmortinos.com

Hacienda Pinsaqui

☆☆☆☆

Haciënda Pinsaqui bestaat al drie eeuwen en stelde oorspronkelijk meer dan duizend inheemse wevers en spinners te werk. Er werden hoogwaardige tapijten gemaakt die bestemd waren voor de export naar verschillende delen van de wereld. In 1790 transformeerde de haciënda in een hotel. Simon Bolivar, bekend als de bevrijder van Latijns-Amerika, overnachtte hier wanneer hij op doorreis was. In dit hotel werd, aan het einde van de 19de eeuw, het historische vredesverdrag tussen Ecuador en Colombia getekend. De gebouwen werden doorheen de jaren prachtig onderhouden en ook gerestaureerd. Het hotel biedt dertig suites met open haard aan, een prima restaurant en enkele eeuwenoude tuinen. Met haar rustige ligging, op enkele minuten van zowel Otavalo en Cotacachi, is Haciënda Pinsaqui een echte aanrader.

Voor meer info zie www.haciendapinsaqui.com

Posada Ingapirca

☆☆☆

Deze 200-jaar oude haciënda ligt op zo´n 500 mt van Ingapirca, de belangrijkste archeologische site van Ecuador. De haciënda werd zorgvuldig gerestaureerd. Hier kan je slapen in een van de 23 kamers of suites, allen met privébadkamer, warm water en open haard. Wil je graag even ontspannen? Neem dan zeker een kijkje in de gameroom of wandel rustig doorheen de mooie tuinen. In het restaurant kan je genieten van een overheerlijke gourmetkeuken, waarna je gezellig een drankje kan nemen in de bar.

Voor meer info zie posadaingapirca.com

Las Palmeras Inn

☆☆☆

Deze 150 jaar oude hacienda is aan de Quiquinche vallei gelegen, op twee km van het centrum van Otavalo. De typische aspecten van de hacienda zijn behouden zoals de adobemuren, de open haarden, de houten balken en natuurlijk ook de mooie palmbomen in de tuin. Verder is de hacienda prachtig gerenoveerd tot een comfortabele hotel met verschillende kamers gaande van standard rooms tot suites. Alle kamers hebben een eigen badkamer met warm water en sommige kamers hebben een eigen open haard. Je kan er mooi wandelen en na de wandeling genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van de hacienda waar ze gerechten serveren met ingrediënten uit hun eigen biologische moestuin of van streekproducten van lokale producenten.

Voor meer info zie www.laspalmerasinn.com

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@ontdek-ecuador.be